Werk naar werk


Lees verder

Xs2more.
Startpunt voor een nieuw begin.

Werk naar werk

Contact?

Xs2more
Postbus 200
1800 AE Alkmaar
T: 088-700 7750
E: info@xs2more.nl

Werkwijze

Nadat uw werknemer bij Xs2more is aangemeld zal een van onze adviseurs een afspraak maken met uw werknemer voor het voeren van een intakegesprek. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Vooral wordt de startpositie van de werknemer in kaart gebracht om een zo persoonlijk mogelijke begeleiding vorm te kunnen geven. De adviseur zal ook een afspraak maken met de werkgever om het traject en de verwachtingen daarvan te bespreken. Aan de hand van de verzamelde gegevens wordt een gespreksverslag opgesteld met daarin een voorstel voor de verdere begeleiding. 

De doorlooptijd van de intake is 14 kalenderdagen.

Na de intake start de begeleiding direct. De begeleiding bestaat in ieder geval uit:

  • arbeidsanalyse
  • vertalen naar arbeidsperspectieven
  • begeleiding bij inzet netwerk en ontdekken social media
  • out of the box begeleiding bij zoeken naar werk
  • begeleiden bij concrete benadering van bedrijven
  • tussentijdse bijstelling van wensen en verwachtingen aan de hand van bereikte doelen
  • waar aan de orde adviseren aan de hand van testen

De begeleiding wordt aangegaan voor een minimale duur van drie maanden. Daarna is verlengen mogelijk.

Xs2more aanpak!

De coronacrisis zet het hele bedrijfsleven op zijn kop. Veel bedrijven zullen moeten reorganiseren. Werknemers verliezen hun baan. Tijd voor uitgebreide sociale plannen is er niet en geld voor dure outplacement trajecten al helemaal niet. Maar u wilt uw werknemer toch iets van begeleiding bieden. Daar is geen duur outplacement bureau voor nodig. De werk-naar-werk trajecten van Xs2more zijn een prima alternatief. To the point ingericht met alleen die inzet die echt nodig is. Zodra de intake is gedaan kan uw werknemer binnen een week aan het solliciteren zijn. Dat is bij de meeste outplacement bureaus niet het geval. Met behulp van een arbeidsanalyse brengen onze adviseurs gericht in kaart waar de werknemer staat en waar hij naar toe wil en wat daarvoor nodig is. Aan de hand daarvan wordt een concreet stappenplan opgesteld met wekelijkse acties. Allerlei vormen van solliciteren komen aan bod. Uiteraard is er aandacht voor het netwerk van werknemer en de social media die werknemer gebruikt. Gaandeweg het traject hebben adviseur en werknemer wekelijks contact.

Wij staan bekend om onze persoonlijke begeleiding en onze voortvarende aanpak. Onze no-nonsense werk-naar-werk traject hebben een veel positievere lading dan een outplacement traject. Van het een naar het ander klinkt toch veel vriendelijker dan uitplaatsen!

Kosten: 1150 euro ex btw per drie maanden (verlengen is mogelijk) plus eenmalige kosten 35 euro ex btw aanmelding Rapasso, ex reistijd en reiskosten (gerekend van onze dichtstbijzijnde locatie). Tip: een eventuele transitievergoeding kan voor vergoeding van het traject worden ingezet.

“Samenwerking verloopt prettig. Er worden goede en gedegen resultaten geleverd. Xs2more werk prettig, vertegenwoordigt de belangen van werkgever en werknemer goed.”

“Helder en duidelijk in verwachtingen en communicatie, prettige samenwerking en inhoudelijk sterk.”

“Ik vind Xs2more een professionele organisatie die kwaliteit en deskundigheid hoog in het vaandel hebben staan.”

“De kwaliteit en begeleiding is aanzienlijk hoger dan voorgaande organisaties waar wij gebruik van maakten.”

“Professioneel, adequaat en plezierige samenwerking”

“We hebben samen in een hele korte tijd bereikt wat we graag wilden. Nieuw werk gevonden!”

“Betrouwbaar, duidelijk, situatie goed kunnen aanvoelen. Voelde mij geen cliënt, maar meer een samenwerkende partner wat de situatie positief heeft doen uitpakken.”

“Ik ben objectief behandeld en er is veel persoonlijke aandacht voor mij geweest. Mijn contactpersoon is bekwaam en weet waar zij het over heeft.”

“Zeer tevreden over deze dienstverlening. Verliep heel duidelijk en gestructureerd. Begrip voor mijn situatie. Gewoon heel prettig.”

“Zeer begripvol en alles in het werk gesteld om mij zoveel mogelijk te helpen met alles wat nodig was.”

“Heb veel geleerd, ze legde alles zo goed mogelijk uit aan mij, voelde me erg op me gemak bij haar, ze hield goed rekening met mijn gevoelens, kreeg complimenten over mijn goede prestaties, dat motiveerde me heel erg. Ze heeft me erg goed geholpen hoe ik moet reageren op vacatures en solliciteren. Na elk bezoek bij Xs2more ging ik met trots gevoel naar huis.”

Heeft u interesse in onze diensten of meer weten?