Twijfels over re-integratie?


Lees verder

Xs2more.
Startpunt voor een nieuw begin.

Twijfels over de re-integratie?

  Contact?

  Xs2more
  Postbus 200
  1800 AE Alkmaar
  T: 088- 700 7750
  E: info@xs2more.nl

  Werkwijze

  Een arbeidsdeskundige toetst de re-integratie inspanningen (eerste en tweede spoor) van zowel werkgever als werknemer. De arbeidsdeskundig geeft vervolgens advies over de maatregelen die genomen kunnen worden om de re-integratie op orde te houden of op orde te krijgen. Dit doet de arbeidsdeskundige de hand van de belastbaarheid die is vastgesteld door de eigen bedrijfsarts. Het gaat om een evaluatie op basis van gegevens die de arbeidsdeskundige schriftelijk en telefonisch van werkgever en werknemer heeft verkregen. Tegen meerprijs kan dit onderzoek, indien gewenst door de werkgever, worden aangevuld met een bezoek van de arbeidsdeskundige aan de werkplek.

  Wanneer kan zo’n evaluatie nodig zijn? Bijvoorbeeld wanneer u twijfelt of u wel de juiste stappen zet. Of wanneer u zich afvraagt of de bedrijfsarts wel de juiste re-integratieadviezen geeft. Of wanneer u het gevoel heeft dat uw medewerker onvoldoende meewerkt. Tegen relatief lage kosten weet u waar u aan toe bent en voorkomt u wellicht een loonsanctie. Niet onbelangrijk omdat uw zieke medewerker al veel geld kost.

  Kosten: € 250,- exclusief btw.

  Specialistisch onderzoek naar de arbeidsmogelijkheden van uw werknemer door een onafhankelijke bedrijfsarts. Werkgever krijgt een gericht re-integratieadvies en de arbeidsmogelijkheden worden vastgelegd in een Functionele Mogelijkheden Lijst die voldoet aan de richtlijnen van het UWV. Deze Functionele Mogelijkheden Lijst is de basis voor toetsing van de arbeidsmogelijkheden door de arbeidsdeskundige.

  Kosten: € 350,- exclusief btw en exclusief het waar nodig opvragen van medische informatie (à € 100,- exclusief btw per huisarts of specialist)

  Specialistisch onderzoek naar de arbeidsmogelijkheden van uw werknemer door een onafhankelijke bedrijfsarts. Werkgever krijgt een gericht re-integratieadvies en de arbeidsmogelijkheden worden vastgelegd in een Functionele Mogelijkheden Lijst die voldoet aan de richtlijnen van het UWV. Deze Functionele Mogelijkheden Lijst is de basis voor telefonische toetsing van de arbeidsmogelijkheden door de arbeidsdeskundige van Xs2more. Dit leidt tot een advies of de re-integratie (eerste en tweede spoor) zoals die tot nu toe zijn verloopt, voldoende is naar de normen van het UWV. De module bedrijfsarts plus vormt een geschikt alternatief voor het deskundigenoordeel zoals dit aangeboden wordt door het UWV.

  Kosten: € 450,- exclusief btw en exclusief het waar nodig opvragen van medische informatie (à € 100,- exclusief btw per huisarts of specialist)

  Specialistisch onderzoek naar de arbeidsmogelijkheden van uw werknemer door een onafhankelijke bedrijfsarts. Werkgever krijgt een gericht re-integratieadvies en de arbeidsmogelijkheden worden vastgelegd in een Functionele Mogelijkheden Lijst die voldoet aan de richtlijnen van het UWV opgesteld. Aansluitend vindt arbeidsdeskundig onderzoek plaats naar de arbeidsmogelijkheden in het eerste en tweede spoor door een arbeidsdeskundige van Xs2more. U heeft daarmee een compleet re-integratie advies. Dit onderzoek levert in tegenstelling tot het deskundigenoordeel van het UWV niet alleen een meting of u op moment van onderzoek aan de noodzakelijke re-integratie inspanningen voldoet, maar geeft u ook een concreet en begrijpelijk advies over hoe u in de komende maanden verder zult moeten gaan met de re-integratie.

  Kosten: € 1.350,- exclusief btw en exclusief het waar nodig opvragen van medische informatie (à € 100,- exclusief btw per huisarts of specialist)

  Wat als u vraagtekens hebt bij het verloop van de re-integratie

  U heeft een langdurig zieke werknemer en die probeert u zo goed mogelijk te (laten) begeleiden. Toch bent u onzeker over het verloop van de re-integratie. U vraagt zich af of u wel de juiste stappen zet en u twijfelt of u wel de juiste re-integratieadviezen krijgt. Xs2more biedt dan een uitweg. Wij kunnen een toets doen of u en uw werknemer voldoende inspanningen verrichtten. Of we helpen u met de onderbouwing van het dossier richting het UWV. Hebt u onvoldoende zekerheid over de arbeidsmogelijkheden van uw werknemer, dan kunnen wij u helpen die zekerheid te krijgen. Desgewenst inclusief het gericht vaststellen van de belastbaarheid conform de normen en richtlijnen van het UWV. Een prima alternatief voor een deskundigenoordeel bij het UWV of een second opinion!

  “Samenwerking verloopt prettig. Er worden goede en gedegen resultaten geleverd. Xs2more werk prettig, vertegenwoordigt de belangen van werkgever en werknemer goed.”

  “Helder en duidelijk in verwachtingen en communicatie, prettige samenwerking en inhoudelijk sterk.”

  “Ik vind Xs2more een professionele organisatie die kwaliteit en deskundigheid hoog in het vaandel hebben staan.”

  “De kwaliteit en begeleiding is aanzienlijk hoger dan voorgaande organisaties waar wij gebruik van maakten.”

  “Professioneel, adequaat en plezierige samenwerking”

  “We hebben samen in een hele korte tijd bereikt wat we graag wilden. Nieuw werk gevonden!”

  “Betrouwbaar, duidelijk, situatie goed kunnen aanvoelen. Voelde mij geen cliënt, maar meer een samenwerkende partner wat de situatie positief heeft doen uitpakken.”

  “Ik ben objectief behandeld en er is veel persoonlijke aandacht voor mij geweest. Mijn contactpersoon is bekwaam en weet waar zij het over heeft.”

  “Zeer tevreden over deze dienstverlening. Verliep heel duidelijk en gestructureerd. Begrip voor mijn situatie. Gewoon heel prettig.”

  “Zeer begripvol en alles in het werk gesteld om mij zoveel mogelijk te helpen met alles wat nodig was.”

  “Heb veel geleerd, ze legde alles zo goed mogelijk uit aan mij, voelde me erg op me gemak bij haar, ze hield goed rekening met mijn gevoelens, kreeg complimenten over mijn goede prestaties, dat motiveerde me heel erg. Ze heeft me erg goed geholpen hoe ik moet reageren op vacatures en solliciteren. Na elk bezoek bij Xs2more ging ik met trots gevoel naar huis.”

  Heeft u interesse in onze diensten of meer weten?