Re-integratiebureau


Lees verder

Xs2more.
Startpunt voor een nieuw begin.

Re-integratiebureau

  Contact?

  Xs2more
  Postbus 200
  1800 AE Alkmaar
  T: 088- 700 7750
  E: info@xs2more.nl

  Re-integratiebureau voor begeleiding op maat

  Re-integreren is het proces van terugkeren in (passend) werk na ziekte. Als werkgever bent u verantwoordelijkheid voor een voorspoedig verloop van een re-integratietraject. Daarbij hebt u van doen met strikte regels en verplichtingen die aan veranderingen onderhevig zijn. Daarom lopen veel werkgevers bij het opstarten van re-integratietrajecten tegen problemen aan. Xs2more is een re-integratiebureau met een landelijke dekking en persoonlijke service. Ons re-integratiebureau heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Arnhem en andere steden verspreid door heel Nederland. 

  Bent u goed op de hoogte van de stappen die u moet nemen als een van uw werknemers ziek wordt? De experts van ons re-integratiebureau helpen u op snelle, gedegen en vakkundige wijze bij alle denkbare vraagstukken, waaronder vragen over eerste spoor re-integratie en tweede spoor re-integratie.

  In welke plaatsen is het re-integratiebureau van Xs2more te vinden?

  • Almere;
  • Amersfoort;
  • Apeldoorn;
  • Arnhem;
  • Breda;
  • Broek op Langedijk;
  • Hoofddorp;
  • Hoorn;
  • Leeuwarden; 
  • Rijswijk;
  • Roermond;
  • Amsterdam;
  • Eindhoven;
  • Groningen;
  • Rotterdam;
  • Utrecht;
  • Zwolle.

  Wat is eerste spoor re-integratie?

  Eerste spoor re-integratie is de eerste stap in het re-integratieproces, dat op het moment van ziekmelding van start gaat. De werkgever en de werknemer hebben vanaf dat moment de verplichting om actief en doelgericht mee te werken aan de terugkeer van de medewerker. Het is het eerste doel om de werknemer in de eigen functie bij de huidige werkgever te laten terugkeren. Als dit doel niet wordt behaald, is de zoektocht naar een andere functie bij de eigen werkgever de volgende stap. Eerste spoor re-integratie duurt maximaal een jaar. In de 42e ziekteweek dient u de medewerker tevens ziek te melden bij het UWV. Externe begeleiding door adviseur van ons re-integratiebureau in bijvoorbeeld Rotterdam, kan uitkomst bieden bij een eerste spoor traject.

  Re-integratiebureau in Amsterdam

  Het re-integratiebureau van Xs2more is onder andere gevestigd in Amsterdam en in andere steden verspreid door heel Nederland. Met onze expertise maken onze experts voor u inzichtelijk wat er voor een geslaagde re-integratie nodig is. Zij bieden u optimale begeleiding van het re-integratieproces tot aan de WIA-beoordeling, en beschikken over de kennis van de wet- en regelgeving waar re-integratie volgens het UWV aan moet voldoen. Door ons re-integratiebureau in te schakelen, hoeft u zich geen zorgen te maken over uw verplichtingen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.

  Wat is tweede spoor re-integratie?

  Als het eerste spoor traject niet succesvol wordt afgesloten, komt tweede spoor re-integratie in beeld. Bij dit traject moet u als werkgever voor uw zieke werknemer op zoek gaan naar een nieuwe functie, bij een nieuwe werkgever. Als u het tweede spoor traject te vroeg of te laat inzet, kan dit een loonsanctie tot gevolg hebben. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat u precies weet of tweede spoor re-integratie noodzakelijk is rond het eerste ziektejaar van uw werknemer.

  Re-integratiebureau in Eindhoven

  U bent aan het juiste adres bij ons re-integratiebureau in Eindhoven of een andere plaats als een tweede spoortraject aan de orde komt. Bij tweede spoor re-integratie staan onze adviseurs voor een voortvarende en kordate aanpak. Die aanpak bestaat vanzelfsprekend uit verschillende vaste acties en onderdelen. De invulling daarvan wordt echter afgestemd op de specifieke situatie van uw medewerker. Een bedrijfsarts van bijvoorbeeld een Xs2more re-integratiebureau in Utrecht, speelt daarbij een belangrijke rol. De bedrijfsarts bepaalt namelijk in hoeverre uw werknemer belastbaar is en kan re-integreren.

  Xs2more Twijfels over re-integratie

  Waarom is deskundige expertise bij re-integratie belangrijk?

  Om te beginnen, mag u als werkgever niet zelfstandig beslissen dat eigen (aangepast) werk of ander werk niet mogelijk is. Daarom is het verstandig om de hulp in te roepen van een re-integratiebureau van Xs2more in Zwolle of een andere plaats. Daarnaast is het raadzaam om te laten onderzoeken wat de mogelijkheden van uw werknemer zijn. De uitkomsten van het onderzoek zijn het uitgangspunt van het tweede spoor traject. De re-integratiedeskundigen van ons re-integratiebureau leggen de voortgang en alle acties vast in duidelijke rapportages. Zo wordt u als werkgever ontzorgd en toont u tegelijkertijd aan dat u alles in het werk hebt gesteld om de werknemer weer aan het werk te helpen. In de zoektocht en de re-integratie in een nieuwe baan bij een andere werkgever, wordt uw medewerker – afhankelijk van zijn kennis en ervaring – intensief ondersteund en begeleid. De aanpak van onze experts heeft nog nooit tot een loonsanctie geleid. 

  Waarom begeleiding van een re-integratiebureau bij eigenrisicodragerschap?

  U betaalt zelf de ziektewetuitkering voor een werknemer die hier recht op heeft, als u eigenrisicodrager voor de Ziektewet bent. Dit geldt ook als een werknemer niet meer bij u werkt. U betaalt de ziektewetuitkering en bent verantwoordelijk voor de re-integratie van de ex-werknemer tot uiterlijk 104 weken na de uitdiensttreding, als een van uw medewerkers ziek uit dienst gaat. In die periode bent u aan een grote verscheidenheid aan wetten en regels gebonden, die pas achteraf door het UWV worden getoetst. Goede begeleiding en het vastleggen van een dossier zijn essentieel om hoge, onvoorziene kosten te voorkomen. 

  De adviseurs van ons re-integratiebureau in Arnhem of een andere locatie, kunnen u daarbij begeleiden. Bovendien helpen onze arbeidsdeskundigen uw ex-werknemer bij het vinden van passend werk, en daarmee bespaart u aanzienlijk op de uitkeringskosten.

  Zoekt u maatwerk op het gebied van re-integratie?

  Hebt u van doen met tweede spoor re-integratie? Of bent u eigenrisicodrager voor de Ziektewet en loopt u tegen problemen aan? De experts van een re-integratiebureau van Xs2more in Groningen of een andere stad, brengen elk re-integratietraject tot een goed einde. Wij werken landelijk vanuit zeventien vestigingen. Onze re-integratiebureaus leveren maatwerk voor u en uw werknemer. 

  Bel voor een afspraak of vrijblijvend advies met een adviseur op een vestiging bij u in de buurt door te bellen met 088 – 700 7750 of stuur een e-mail: info@xs2more.nl.

  “Samenwerking verloopt prettig. Er worden goede en gedegen resultaten geleverd. Xs2more werk prettig, vertegenwoordigt de belangen van werkgever en werknemer goed.”

  “Helder en duidelijk in verwachtingen en communicatie, prettige samenwerking en inhoudelijk sterk.”

  “Ik vind Xs2more een professionele organisatie die kwaliteit en deskundigheid hoog in het vaandel hebben staan.”

  “De kwaliteit en begeleiding is aanzienlijk hoger dan voorgaande organisaties waar wij gebruik van maakten.”

  “Professioneel, adequaat en plezierige samenwerking”

  “We hebben samen in een hele korte tijd bereikt wat we graag wilden. Nieuw werk gevonden!”

  “Betrouwbaar, duidelijk, situatie goed kunnen aanvoelen. Voelde mij geen cliënt, maar meer een samenwerkende partner wat de situatie positief heeft doen uitpakken.”

  “Ik ben objectief behandeld en er is veel persoonlijke aandacht voor mij geweest. Mijn contactpersoon is bekwaam en weet waar zij het over heeft.”

  “Zeer tevreden over deze dienstverlening. Verliep heel duidelijk en gestructureerd. Begrip voor mijn situatie. Gewoon heel prettig.”

  “Zeer begripvol en alles in het werk gesteld om mij zoveel mogelijk te helpen met alles wat nodig was.”

  “Heb veel geleerd, ze legde alles zo goed mogelijk uit aan mij, voelde me erg op me gemak bij haar, ze hield goed rekening met mijn gevoelens, kreeg complimenten over mijn goede prestaties, dat motiveerde me heel erg. Ze heeft me erg goed geholpen hoe ik moet reageren op vacatures en solliciteren. Na elk bezoek bij Xs2more ging ik met trots gevoel naar huis.”

  Heeft u interesse in onze diensten of meer weten?