Eigenrisicodrager
Ziektewet


Lees verder

Xs2more.
Startpunt voor een nieuw begin.

Eigenrisicodrager

Ziektewet

  Contact?

  Xs2more
  Postbus 200
  1800 AE Alkmaar
  T: 088- 700 7750
  E: info@xs2more.nl

  Eigenrisicodrager Ziektewet

  Bent u eigen risicodrager voor de Ziektewet? En gaat er een werknemer ziek uit dienst? Dan betaalt u de ziektewetuitkering en u bent tot uiterlijk 104 weken verantwoordelijk voor de re-integratie van uw ex-werknemer. Wij kunnen u daarbij begeleiden. En, wat meer is, wij kunnen uw ex-werknemer helpen met het vinden van passend werk. Dat scheelt u uitkeringskosten!

  Er zijn in deze periode van 104 weken veel wetten en regels waar u zich als eigen risicodrager voor de Ziektewet aan moet houden. Regels en wetten die pas achteraf worden getoetst door het UWV. Goede begeleiding en het goed vastleggen van een dossier is essentieel om hoge extra kosten te voorkomen.

  Kunt u dat zelf? Heeft u daar de juiste mensen voor in dienst? Meestal is dat niet het geval. En u hoeft het niet alleen te doen. Xs2more kan u precies vertellen wat uw verplichtingen zijn. Wij kunnen u laten zien hoe u deze zelf kunt uitvoeren. En waar u dat wenst, nemen wij de begeleiding en beoordeling over. Maatwerk voor u en (ex)-werknemer. Uiteraard met aandacht voor uw belang om de kosten voor de organisatie beheersbaar te maken dan wel te houden.

  Instroom in de Ziektewet is niet altijd te voorkomen. Zaak dus om de kosten van die instroom beheersbaar te maken. Zodra er vanuit uw organisatie een arbeidsongeschikte werknemer in de Ziektewet terecht komt, is het belangrijk dat de medewerker de juiste re-integratie begeleiding krijgt. Het is die begeleiding die de schadelastbeheersing oplevert. Begeleiding die Xs2more kan leveren.

  Essentieel in de begeleiding van de re-integratie is het vastleggen van gegevens in een uitstekend opgebouwd dossier. De re-integratie inspanningen en beoordelingen moeten inzichtelijk, logisch en begrijpelijk zijn. Met de begeleiding die Xs2more biedt, wordt u als werkgever een minimale schadelast gegarandeerd. En uw (ex)-werknemer krijgt de beste kans op een snel herstel van de gezondheid bij een goede kans op ander werk. En dat is uw beste kans op schadelast vermindering.

  Natuurlijk kan Xs2more ook alle andere zaken van het eigen risicodragerschap Ziektewet voor u regelen:

  • de implementatie van het eigen risicodragerschap voor de Ziektewet
  • het begeleiden van ex-werknemers
  • het bepalen van het recht, de hoogte en de duur van de Ziektewetuitkering
  • het voorbereiden van een verzoek om een UWV beslissing over de Ziektewetuitkering
  • het aanvragen van een beoordeling van de maatregel Ziektewetuitkering
  • het toezien op de verplichtingen van de werknemer met een Ziektewetuitkering

  “Samenwerking verloopt prettig. Er worden goede en gedegen resultaten geleverd. Xs2more werk prettig, vertegenwoordigt de belangen van werkgever en werknemer goed.”

  “Helder en duidelijk in verwachtingen en communicatie, prettige samenwerking en inhoudelijk sterk.”

  “Ik vind Xs2more een professionele organisatie die kwaliteit en deskundigheid hoog in het vaandel hebben staan.”

  “De kwaliteit en begeleiding is aanzienlijk hoger dan voorgaande organisaties waar wij gebruik van maakten.”

  “Professioneel, adequaat en plezierige samenwerking”

  “We hebben samen in een hele korte tijd bereikt wat we graag wilden. Nieuw werk gevonden!”

  “Betrouwbaar, duidelijk, situatie goed kunnen aanvoelen. Voelde mij geen cliënt, maar meer een samenwerkende partner wat de situatie positief heeft doen uitpakken.”

  “Ik ben objectief behandeld en er is veel persoonlijke aandacht voor mij geweest. Mijn contactpersoon is bekwaam en weet waar zij het over heeft.”

  “Zeer tevreden over deze dienstverlening. Verliep heel duidelijk en gestructureerd. Begrip voor mijn situatie. Gewoon heel prettig.”

  “Zeer begripvol en alles in het werk gesteld om mij zoveel mogelijk te helpen met alles wat nodig was.”

  “Heb veel geleerd, ze legde alles zo goed mogelijk uit aan mij, voelde me erg op me gemak bij haar, ze hield goed rekening met mijn gevoelens, kreeg complimenten over mijn goede prestaties, dat motiveerde me heel erg. Ze heeft me erg goed geholpen hoe ik moet reageren op vacatures en solliciteren. Na elk bezoek bij Xs2more ging ik met trots gevoel naar huis.”

  Heeft u interesse in onze diensten of meer weten?