Second opinion


Lees verder

Xs2more.
Startpunt voor een nieuw begin.

Second opinion

  Contact?

  Xs2more
  Postbus 200
  1800 AE Alkmaar
  T: 088- 700 7750
  E: info@xs2more.nl

  Een second opinion aanvragen bij twijfels over re-integratie

  Hebt u gegronde twijfels over het verloop van de re-integratie of stagneert dit proces? Is er bijvoorbeeld een geschil over ongeschiktheid of geschiktheid tot werken? Is er onenigheid over passende arbeid? Of is er twijfel of de werkgever of de werknemer voldoende re-integratie inspanningen verrichten? Xs2more reikt u de helpende hand. Met een second opinion bij een re-integratie bieden wij werkgevers de mogelijkheid om tegen een schappelijk tarief een beoordeling te laten doen van verzuimgevallen waar vraagtekens bij zijn. Bijvoorbeeld door een arbeidsdeskundige of een bedrijfsarts. Ook op dit vlak bieden wij u meer. Want wij helpen u tevens met de onderbouwing van het dossier richting het UWV. Op de snelle, gedegen en vakkundige wijze die u van Xs2more mag verwachten.

  Wanneer een second opinion bij een re-integratie aanvragen?

  • Bij onzekerheid over het verloop van de re-integratie;
  • Wanneer u twijfelt aan het advies van de bedrijfsarts; 
  • Bij vragen over een arbeidsgezondheidskundig onderzoek;
  • Bij onvoldoende duidelijkheid over de arbeidsmogelijkheden van de werknemer;
  • Bij geschillen over ongeschiktheid of geschiktheid tot werken; 
  • Bij twijfel of de werkgever of de werknemer voldoende re-integratie inspanningen verrichten;
  • Als alternatief voor het deskundigenoordeel van het UWV.

  Wat houdt de second opinion bij re-integratie door een arbeidsdeskundige in?

  Het begrip second opinion is binnen de gezondheidszorg een bekend fenomeen. Hierbij doet de behandelend arts van een patiënt een beroep op de opinie van een andere arts. Misschien stelt die een andere diagnose dan de primaire arts. Met een second opinion bij een re-integratie werkt dat ongeveer hetzelfde. Als u Xs2more hiervoor in de arm neemt, toetst een arbeidsdeskundige de eerste en tweede spoor re-integratie inspanningen van zowel de werkgever als de werknemer. Hierna volgt advies over de maatregelen om de re-integratie op orde te houden of op orde te krijgen. De arbeidsdeskundige doet dit op basis van de belastbaarheid die door de eigen bedrijfsarts is vastgesteld. De kosten bedragen € 275, – exclusief btw. Indien dit door de werkgever wordt gewenst, is het mogelijk om de second opinion bij re-integratie tegen meerprijs aan te vullen met een bezoek van de arbeidsdeskundige aan de werkplek.

  Tegen relatief lage kosten weet u met de second opinion bij een re-integratie van Xs2more dus waar u aan toe bent. Wellicht voorkomt u hiermee ook een loonsanctie. Dat is wel zo prettig, want een zieke werknemer kost al veel geld.

  Re-integratieadvies van een onafhankelijke bedrijfsarts

  Wanneer u onvoldoende zekerheid hebt over de arbeidsmogelijkheden van uw medewerker, dan helpt specialistisch onderzoek door een onafhankelijke bedrijfsarts tevens om die zekerheid te krijgen. Als werkgever krijgt u een gericht re-integratieadvies. De arbeidsmogelijkheden worden vastgelegd in een Functionele Mogelijkheden Lijst. Dit document voldoet aan de UWV-richtlijnen. De lijst dient als leidraad voor de toetsing van de arbeidsmogelijkheden door onze arbeidsdeskundige. U kunt gebruik maken van deze optie vanaf € 385, – exclusief btw. 

  Wilt u een second opinion bij een re-integratie aanvragen of wilt u meer informatie over de expertise van onze arbeidsdeskundigen? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord!

  “Samenwerking verloopt prettig. Er worden goede en gedegen resultaten geleverd. Xs2more werk prettig, vertegenwoordigt de belangen van werkgever en werknemer goed.”

  “Helder en duidelijk in verwachtingen en communicatie, prettige samenwerking en inhoudelijk sterk.”

  “Ik vind Xs2more een professionele organisatie die kwaliteit en deskundigheid hoog in het vaandel hebben staan.”

  “De kwaliteit en begeleiding is aanzienlijk hoger dan voorgaande organisaties waar wij gebruik van maakten.”

  “Professioneel, adequaat en plezierige samenwerking”

  “We hebben samen in een hele korte tijd bereikt wat we graag wilden. Nieuw werk gevonden!”

  “Betrouwbaar, duidelijk, situatie goed kunnen aanvoelen. Voelde mij geen cliënt, maar meer een samenwerkende partner wat de situatie positief heeft doen uitpakken.”

  “Ik ben objectief behandeld en er is veel persoonlijke aandacht voor mij geweest. Mijn contactpersoon is bekwaam en weet waar zij het over heeft.”

  “Zeer tevreden over deze dienstverlening. Verliep heel duidelijk en gestructureerd. Begrip voor mijn situatie. Gewoon heel prettig.”

  “Zeer begripvol en alles in het werk gesteld om mij zoveel mogelijk te helpen met alles wat nodig was.”

  “Heb veel geleerd, ze legde alles zo goed mogelijk uit aan mij, voelde me erg op me gemak bij haar, ze hield goed rekening met mijn gevoelens, kreeg complimenten over mijn goede prestaties, dat motiveerde me heel erg. Ze heeft me erg goed geholpen hoe ik moet reageren op vacatures en solliciteren. Na elk bezoek bij Xs2more ging ik met trots gevoel naar huis.”

  Heeft u interesse in onze diensten of meer weten?